Linkblog

Jyväskylä Közép-Finnországban található – aminek központja is –, Helsinkitől 270km-rel északra. A 130 ezres lakosságú várost Finnország Athénjaként emlegetik, többek között a nagy múltú, magas fokú és széles körű oktatásának köszönhetően. A városképet legfőképp a dombok, tavak, a Finnországban az egekbe magasztalt Alvar Aalto tervezte épületek és a kerékpárok határozzák meg.

Az előzetes várakozásomnál kicsit nagyobb a város, bár valószínű azért érzem így, mert a kollégium 5 kilóméterre van a központtól. Nagyon kellemes, barátságos légkörű város, élhető belvárossal, gyönyörű kertvárossal. Az utóbbiban található egyszintes faházak a személyes kedvenceim. Mindenki nyugodt, az autósok figyelnek a gyalogosra és a kerékpárosra, akik szinte mindenhol azonos útvonalon közlekedhetnek, amennyiben nincs külön bicikliút.

Ízelítőül itt egy kis videó:

 

Címkék: finnország jyväskylä

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bubierasmuson.blog.hu/api/trackback/id/tr312276425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása